Mooie websites in soorten en maten

Soms kan ik uren bezig zijn op het internet, zonder echt iets te doen. Gewoon kijken en genieten van al die verschillende websites die er zijn. Dan voel ik me heel erg onbeholpen dat ik de vaardigheden mis van een echte webdesigner om zoiets moois te maken, maar ik kan er wel enorm van genieten.

Ik zal een voorbeeld geven van een site die ik gewoon supermooi vind. Het is de site van een Italiaanse bed & brackfast. Qua design heel rustig, minimalistisch, met prachtige foto’s in heel fijne pastelkleuren. Alleen al door het kijken naar deze website kom je helemaal tot rust. De transities van de ene pagina naar de andere zijn qua beeld en timing perfect. Waarschijnlijk zal ik hier nooit een kamer boeken, maar vijf minuutjes rondklikken op deze website is voor mij ook al een beetje vakantie. Geweldig dat er mensen zijn die zo’n website laten maken , en dat er ook nog mensen zijn die dat kunnen realiseren.

Ik geef nog twee voorbeelden van websites waar ik veel tijd aan besteed.

http://www.joostjoossen.be is de persoonlijke en professionele website van een Vlaamse fotograaf. Fotografie loopt gewoon door de aders van de familie Joossen. Ook de vader van deze getalenteerde en alom gewaardeerde Belgische fotograaf was fotograaf en journalist. Joost Joossen fotografeert in zijn eigen stijl zowel bekende als niet-bekende mensen. De stijl van de website blijft mij boeien  en blijft door de jaren heen gehandhaafd en tijdloos. De foto’s blijven boeiend en afwisselend. Ook op deze site kom ik graag tot rust.

Tenslotte iets in een heel andere caterorie. http://uglybelgianhouses.tumblr.com Dit vind ik qua inhoud een mooie site. Of hoe zoveel lelijke architectuur tot een mooi project kunnen leiden. Zoals er een slechts een dunne scheiding is tussen liefde en haat, geldt dit ook voor schoonheid en lelijkheid. In dit geval wordt lelijk steeds weer mooi. Elke dag heeft deze website die al jaren met glamour de lelijkste huizen van België portretteert, een nieuw staaltje van lelijkheid voor de kijkers in petto. En toch is dit volgens mij een van de mooiste sites van België.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *